Webdesign Inspiratie

Webdesign Inspiratie
Auteur: Jacob Nelissen - 20 oktober 2019 Webdesign Inspiratie van webdesignkaart.nl
webdesign inspiratie

Webdesign inspiratie: de 7 beste plekken voor ideeën 

Mocht je op zoek zijn naar de mooiste vormen van webdesign inspiratie dan zal je waarschijnlijk baat hebben bij sites die je een overzicht geven van de mogelijke stijlen. Aangezien niet iedereen bekend is met de verschillende soorten stijlen hebben wij vandaag een lijstje met de beste plekken om webdesign inspiratie op te doen. 

Een van de eerste sites waar je naar kunt gaan voor webdesign inspiratie nodig is Webdesign Inspiration. De websites die op Webdesign Inspiration staan zijn divers en kunnen worden gesorteerd op industrie, type en kleur

Het voelt misschien vreemd om inspiratie op te doen voor het ontwerp van een website, maar het bekijken van Template Monster is een geweldige plek om verschillende ideeën te krijgen over hoe je de inhoud van je website kunt inrichten. Je kunt sjablonen bekijken op basis van platform, industrie en functies.

CSS Nectar is een andere geweldige galerij om te bekijken wanneer je op zoek bent naar webdesign inspiratie en website voorbeelden. Aanbevolen websites worden beoordeeld op basis van ontwerp, codering en creativiteit en kunnen worden gesorteerd op kleur, functie, land en categorie.

Net als CSS Nectar heeft Awwwards een beoordelingssysteem voor de websites die worden gepresenteerd en selecteert elke dag een nieuwe site om te presenteren. Ze bieden ook een meer diepgaande analyse van de sites en stellen gebruikers in staat om commentaar te geven op de ontwerpen. De sites die hier worden gepresenteerd zijn vaak scherp en modern, ideaal voor sommige mensen.

Wat wij leuk vinden aan de Best Website Gallery is de mogelijkheid om screenshots te bekijken van de binnenste pagina’s op de detailweergave van elke site. Dit is geweldig als je wilt zien hoe de andere pagina’s er op een site uitzien zonder zelf door elke pagina te gaan. Dit kan je helpen om meer diepgaande inspiratie op te doen voor het ontwerp van uw website buiten de startpagina om.

Een groot voordeel van siteInspire is de mogelijkheid om te sorteren op het platform waarin de site is ingebouwd. Je hebt ook meer traditionele manieren om de sites te filteren, zoals stijlen, types en onderwerpen. Dit stelt je in staat om inspiratie op te doen voor het ontwerp van een website die is afgestemd op een bepaald platform, zodat je je kunt visualiseren hoe het is gemaakt.

Een website van Nederlandse bodem. Mooistewebsites houdt custom gemaakte websites bij die er goed uit zien! Templates zijn niet toegestaan. Naast Nederlandse webdesign inspiratie posten ze ook internationale inspiratiebronnen, maar ze hebben fijne filter opties!

Webdesign inspiratie van Webdesignkaart klanten

Neem zeker even een kijkje in onze galerij voor de beste vormen van webdesign inspiratie. Door zelf te bekijken wat je graag zou willen realiseren is het mogelijk om gelijk inzage te krijgen in het hele proces. Geef het werk uit handen en laat ons je helpen, hier zijn we immers voor!

Webdesignkaart inspireert

Op onze instagram posten we regelmatig inspirerende voorbeelden van webdesign. Volg ons daarom snel! Een inspiratie voorbeeldje: