Hoe maak je een aantrekkelijk portfolio voor je bedrijfswebsite

Hoe maak je een aantrekkelijk portfolio voor je bedrijfswebsite
Auteur: Rob Vermeer - 30 mei 2022 Hoe maak je een aantrekkelijk portfolio voor je bedrijfswebsite van webdesignkaart.nl

Hoe maak je een aantrekkelijk portfolio voor je bedrijfswebsite?

Een aantrekkelijk portfolio op je bedrijfswebsite kan een krachtig middel zijn om potentiële klanten te overtuigen. Door het tonen van je eerdere werk en successen, kun je vertrouwen opbouwen en laten zien waar je goed in bent. Hier zijn een paar stappen om een effectief portfolio te maken dat je bedrijfswebsite helpt te groeien:

1. Bepaal je doel

Voordat je begint met het samenstellen van je portfolio, is het belangrijk om duidelijk te definiëren wat je doel is. Wil je nieuwe klanten aantrekken, je expertise laten zien of specifieke vaardigheden benadrukken? Door je doel te bepalen, kun je je portfolio op de juiste manier vormgeven en de juiste informatie presenteren.

2. Kies de juiste projecten

Als het gaat om het kiezen van projecten voor je portfolio, is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Selecteer een paar van je beste en meest relevante projecten om te laten zien. Deze moeten een goed beeld geven van je vaardigheden en expertise. Zorg ervoor dat je diverse projecten kiest die verschillende aspecten van je werk laten zien.

3. Maak aantrekkelijke visuals

Een visueel aantrekkelijk portfolio trekt de aandacht van bezoekers en laat een blijvende indruk achter. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van hoogwaardige afbeeldingen en/of video’s van je projecten. Vermijd lage resolutie of misleidende visuals. Geef elke afbeelding een relevant bijschrift en beschrijf kort het project en je rol.

4. Voeg klantreferenties toe

Klantreferenties zijn een geweldige manier om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. Voeg testimonials toe van tevreden klanten die je werk prijzen. Zorg ervoor dat de testimonials authentiek zijn en vergezeld gaan van de naam en het logo van de klant. Dit helpt bij het verifiëren van de referenties en voegt geloofwaardigheid toe aan je portfolio.

5. Maak het gemakkelijk om contact op te nemen

Zorg ervoor dat je portfolio een duidelijke en gemakkelijk te vinden contactsectie bevat. Geef je contactgegevens, zoals e-mailadres of telefoonnummer, weer. Maak het ook mogelijk voor bezoekers om direct contact met je op te nemen via een contactformulier. Een eenvoudige en snelle manier om in contact te komen kan de conversie van bezoekers naar klanten vergroten.

Conclusie

Een aantrekkelijk portfolio op je bedrijfswebsite is een krachtige marketingtool die je bedrijf kan helpen groeien. Door je doel te bepalen, de juiste projecten te kiezen, aantrekkelijke visuals te maken, klantreferenties toe te voegen en een gemakkelijke contactmogelijkheid te bieden, kun je een portfolio creëren dat indruk maakt op bezoekers en hen overtuigt om met jouw bedrijf samen te werken.


  • Bepaal je doel

  • Kies de juiste projecten

  • Maak aantrekkelijke visuals

  • Voeg klantreferenties toe

  • Maak het gemakkelijk om contact op te nemen