Het belang van broodkruimelnavigatie op jouw bedrijfswebsite

Het belang van broodkruimelnavigatie op jouw bedrijfswebsite
Auteur: Rob Vermeer - 25 december 2022 Het belang van broodkruimelnavigatie op jouw bedrijfswebsite van webdesignkaart.nlHet belang van broodkruimelnavigatie op jouw bedrijfswebsite

Broodkruimelnavigatie, ook wel bekend als breadcrumb-navigatie, is een belangrijk onderdeel van een goed ontworpen website. Het biedt gebruikers een gestructureerde manier om door de pagina’s van een website te navigeren. Dit type navigatie is vooral handig op bedrijfswebsites waar veel verschillende secties en pagina’s te vinden zijn.

Maar waarom is broodkruimelnavigatie zo belangrijk? Hier zijn een paar redenen waarom je deze functie niet over het hoofd mag zien:

  • Betere gebruikerservaring: Broodkruimelnavigatie maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te begrijpen waar ze zich op een website bevinden en hoe ze terug kunnen navigeren. Het geeft hen een overzicht van de hiërarchie van de pagina’s en helpt hen om snel naar de gewenste pagina te gaan.
  • Verbeterde SEO: Door het toevoegen van broodkruimelnavigatie verbeter je de SEO van je website. Het creëert interne links tussen gerelateerde pagina’s, wat zoekmachines helpt om de hiërarchie van je website beter te begrijpen. Dit kan resulteren in een hogere ranking in de zoekresultaten.
  • Lagere bouncepercentage: Met broodkruimelnavigatie verminder je het bouncepercentage van je website. Gebruikers kunnen gemakkelijk terugnavigeren naar de vorige pagina of een hoger niveau in de hiërarchie, waardoor ze langer op je website blijven en meer pagina’s verkennen.

Kortom, broodkruimelnavigatie is een waardevol hulpmiddel om de gebruikerservaring op je bedrijfswebsite te verbeteren en tegelijkertijd de SEO-inspanningen te ondersteunen. Zorg ervoor dat je deze functie niet over het hoofd ziet bij het ontwerpen of optimaliseren van je website.